Typer af VPN protokoller

Typer af VPN protokoller


Virtuelt privat netværk (VPN) protokoller er en gruppe af Transmission Control Protocol / Internet-protokoller (TCP / IP), der muliggør en sikker overførsel af data over internettet. En VPN er et netværk af computere, der gør det muligt for sine brugere til at oprette forbindelse til internettet. En protokol er et sæt af standardiserede regler, der afgør fejl påvisningsmetoder, autentificering af data, signal- og repræsentation af data over en kommunikationskanal --- det medium, der anvendes til overførsel af data fra afsenderen til modtageren. Formålet er at sikre en pålidelig kanal for udveksling af data.

Point-to-Point Tunneling Protocol

Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP) er en netværksprotokol, der er bygget på Point-to-Point (PPP) protokol. PPTP giver fjernbetjening, eller lange distance, adgang til et væld af VPN-løsninger. Protokollen giver eksterne brugere adgang til Microsoft Windows 95, Windows 98 og Windows NT operativsystemer sikkert. PPTP er afhængig af OPP til godkendelse og kryptering af data. Dets vigtigste funktion er at sikre, at data fra en VPN computer eller node til en anden transmitteres kun sikret. PPTP understøtter også VPN via offentlige netværk som internettet.

Layer Two Videresendelse protokol

Layer Two Videresendelse protokol (L2F) Det er Cisco Systems pendant til Microsoft-baserede PPTP-protokol. Det giver små netværk og organisationer til at oprette private VPN, der tillader sikker overførsel af data over internettet. Formålet med L2F er at give oplysninger, der skal indberettes sikkert, fra corporate websites til slutbrugerne. L2F, ligesom PPTP, afhængig af PPP for data godkendelse og kryptering.

Layer Two Tunneling Protocol

Den Layer Two Tunneling Protocol (L2TP), også kaldet den virtuelle dial-up protokol, blev udviklet som et samarbejde mellem Microsoft og Cisco Systems. Den L2TP understøtter VPN over internettet, men er afhængig af en ekstern kryptering protokollen til at give fortrolighed. L2TP tillader internetudbydere til at operere VPN.

Internet Protocol Security (IPSec)

Internet Protocol Security (IPSec) er en gruppe af protokoller, der sikrer IP-kommunikation ved at kryptere og autentificere hver pakke af IP data. Det bruges til at beskytte strømmen af ​​data mellem servere og computerbrugere, mellem firewalls og routere eller mellem en vært og en sikkerhed gateway. IPSec bruger et væld af protokoller til at udføre vigtige sikkerhedsfunktioner. De omfatter Internet Key Exchange (IKE), Authentication Header (AH) og Encapsulating Security Payload (ESP).


relaterade artiklar