Typer af Visual-Display Units

Typer af Visual-Display Units


Dataskærme er mere almindeligt kendt som skærme, de elektroniske visuelle bruges af computere. Fjernsynet bruger de samme forskellige visuelle-skærmteknologi som computerskærme. De fleste VDU består af skærme, kredsløb og indre funktioner og en beskyttende dekorativt kabinet. De mest almindelige VDU enhedstyper er CRT, LCD og plasma-skærme.

CRTEt CRT computerskærm


CRT, eller Cathode Ray Tube, teknologi er den ældste teknologi blandt visuel-display enheder. Opfundet i slutningen af ​​1800-tallet og første gang brugt i fjernsyn i 1940'erne, CRT var den dominerende visuelle-display enheden, indtil slutningen af ​​1990'erne, da de begyndte at blive erstattet af LCD-teknologien. I CRT-skærme, en tragtformet glasrør projekter elektronstråler frem og tilbage over indersiden af ​​skærmen, lysende fosfor prikker i en serie på mange linjer, der vises på ydersiden af ​​skærmen - disse linjer komponere en hel skærmfuld billedsprog . CRT er den største og tungeste af monitor typer, som regel sportslige store display overflader og mindre, boxier tilbage ender (til at huse slangen). Screen overflader på CRT-skærme er buede; i helhedsindtrykket, disse skærme ligne nonflatscreen fjernsynsapparater, og deres skærme har et 4: 3-forhold (firkantede) snarere end widescreen format. CRT bruger mest strøm af alle skærme (omkring 150W for en 17-tommer skærm), kan ikke bruges sammen med bærbare computere og har en subtil "flimmer" i deres display, som forårsager øjnene. Men CRT-skærme har enkel og solid teknologi, kan ses fra en bred betragtningsvinkel og fremstilles til væsentligt lavere omkostninger end alternative display enheder.

LCDEn 4: 3 skærmformat LCD-skærm


LCD-skærme (LCD) begyndte som Display-enheder til regnemaskiner og bærbare skærme, men begyndte hurtigt at erstatte CRT-skærme i den sidste del af det tyvende århundrede. I LCD-teknologi, lyset skinner gennem en kombination af flydende krystaller og polariserede glas for at skabe en skærmen billede. LCD-skærme er flade i stedet for buet og generelt til huse i slankere, mindre og lettere tarme end CRT-skærme. LCD tilbyder en højere opløsning og bedre image kontrast end CRT, og fordi LCD-teknologien ikke flimrer, det forårsager mindre anstrengte øjne. Disse skærme ofte kommer i widescreen-format som fjernsyn, og begge widescreen og 4: 3-forhold som skærme. LCD-skærme genererer mindre varme og forbruge så lidt som en tredjedel af kraften i CRT-skærme. Men LCD-skærme har en højere pris og en mindre betragtningsvinkel end CRT-skærme.

PlasmaEn plasma-tv


Plasmaskærme skabe en høj opløsning billede ved at tænde tusindvis af bittesmå prikker (eller "pixels") med en høj-energi elektronstråle. Plasma kombinere tre pixel farver (rød, grøn og blå) for at skabe hele spektret af farver, hvilket resulterer i rigere farver end LCD eller CRT-skærme. Plasma-skærme er ofte meget store widescreens almindeligvis anvendes som fjernsyn, men mange plasmaer kan bruges som computerskærme. Selv om de er større og tungere end LCD-skærme, plasma er generelt kun omkring seks inches tyk. Plasma display enheder normalt forbruge lidt mere strøm end LCD-skærme, afhængigt af opløsningen. Plasma betragtningsvinkler er meget bred, men denne teknologi kommer til en højere pris end andre visuelle-display enheder.


relaterade artiklar