Tutorial om formatering Dato og tid i en ColdFusion Database

ColdFusion giver brugerne mulighed for at formatere data for dato og klokkeslæt hentes fra datakilder i en række forskellige formater ved hjælp af LSDateFormat og LSTimeFormat funktioner. Den LSDateFormat funktion tager to nødvendige indgange, den dato at formatere og det ønskede format. Det har også en valgfri lokal parameter. Den returnerer datoen i det ønskede format. Disse funktioner er i stand til at håndtere internationale datoer mellem år 100 og 9999.

Vejledning

Formatering Datoer

1

Bestem den ønskede dato format og konvertere den til et passende format kode. For eksempel for at bruge et encifret dag, koden er "d", en encifret måned bruger "m" og et tocifret år bruger "yy". Til output dette med "/" mellem det, datoformatet kode er "m / d / åå."

2

Identificer variabel, der indeholder den dato, du ønsker at formatet.

3

Skriv følgende i din ColdFusion script:

LSDateFormat (dato, "format")

Vær sikker på at omgive dette med "cfoutput" tag, hvis det ikke allerede er i et output løkke. Erstat "date" med variabelnavnet - uden at bruge pund eller hash kvalifikationskamp - og erstat "format" med det ønskede format, enten ved hjælp enkelt eller dobbelt anførselstegn omkring formatet erklæring.

Formatering Times

4

Bestem formateringen maske ønskes. Der er muligheder for visning af timer uden indledende nul på encifrede timer, eller "h", med et foranstillet nul, eller "hh," Brug en 24-timers format, eller "HH" og mange andre. Vælg at få vist "AM" eller "PM" indikator, viser sekunder og format minutter så godt.

5

Bestem variable indeholder den tidsværdi skal formateres. Værdien kan være en kombination dato- / tidsværdi eller en streng som kan konvertere til en tidsværdi.

6

Skriv følgende i din output kode, erstatter "tid" med variablen til at bruge og "format" med den ønskede formatering streng:

LSTimeFormat (tid, "format")

TIPS

  • De formateringskommandoer er ikke store og små bogstaver.
  • Det er ikke nødvendigt at adskille de værdier for dato og klokkeslæt, før du bruger data i funktion.
  • Tilføjelse af symbolet »#« omkring det tidspunkt i LSDateFormat eller LSTimeFormat funktioner vil give en fejl.
  • Glemmer det "#" symbolet omkring LSDateFormat eller LSTimeFormat viser kommandoen som tekst som output i stedet for at returnere den formateret dato.

relaterade artiklar