Transact-SQL Dato funktioner

Transact-SQL Dato funktioner


Den Structured Query Language, eller SQL, er en standardiseret computer programmeringssprog til styring og brug af relationelle databaser. Sybase og Microsoft bruger en variant af SQL kaldet Transact-SQL til at bruge med deres proprietære database software. Ud over at tillade brugerdefinerede funktioner, Transact-SQL leveres med et sæt af indbyggede funktioner, herunder flere til at beregne datoer.

Datetime Datatype

Relationelle databaser ved hjælp af standard SQL har flere datatyper, hvorfra man kan skabe datafelter og elementer, herunder karakter type, et par forskellige heltal typer og datetime. Datetime gemmer dato og tid i et enkelt område, men du kan kun bruge den ene eller den anden, hvis du ikke har brug begge. Transact-SQL dato funktioner arbejde på datetime datafelter; hvis du har datoer i CHAR eller andre former for tekstfelter, for eksempel, er du nødt til at konvertere dem til datetime type til de funktioner til at fungere korrekt.

DateAdd og DateDiff

Transact-SQL har to funktioner, DateAdd og DateDiff, som lader dig udføre aritmetiske på datoer. DateAdd tager en dato del kode, et heltal og en dato. Koden angiver, hvad du tilføjer til den medfølgende dato, såsom dage, kvarte eller dag i året. Det tal er, hvor mange af disse dato dele, du vil føje til dato. Funktionen returnerer en anden dato, som er resultatet af beregningen. For eksempel, hvis feltet buy-date indeholder September 15, 2005, så DateAdd (d, 3, buy-dato) tilføjer tre dage til denne dato, og returnerer September 18, 2005 som følge heraf. DateAdd (wk, 1, buy-dato) tilføjer en uge og vender tilbage September 22, 2005.

Den DateDiff funktion bruger også en dato del kode, men tager i to datoer. Det fratrækker de datoer og returnerer et heltal, som er antallet af dage, uger eller år mellem dem. Hvis feltet første date indeholder 1 Juli 2005 og et andet felt, anden dato, indeholder 11 Jul 2005, så DateDiff (d, første date, anden dato) returnerer en 10. DateDiff (wk, første date, anden dato) returnerer en 2.

DateName og DATEPART

To andre funktioner, DateName og DATEPART, trække specifikke data fra datoer. Hvis du har et felt kaldet Fødsel-årige og den indeholder November 1, 1970, DateName (måned, Født-Year) returnerer tegnstreng "November." DateName (år, Født-år) giver dig 1970 som en anden tegnstreng. Den DATEPART funktionen fungerer stort set det samme, bortset fra den returnerer et heltal resultat. DATEPART (måned, Født-år) giver en 11, og DATEPART (år Født-år) giver 1970 som et tal.

GetDate og GetUTCDate

Den getDate -funktionen giver den lokale dato og tid i 24-timers format, justeret for tidszone og sommertid status. Den returnerer oplysningerne i datetime-format, så du kan bruge det direkte i en af ​​de andre funktioner, der er beskrevet ovenfor. Den GetUTCDate Funktionen returnerer også den aktuelle tid og dato, men i Coordinated Universal Time, som vil være den samme for alle brugere over hele verden, uanset tidszone. Det også returnerer sine data som en datetime datatype. Hvis den aktuelle dato er November 1, 2011, så DateName (måned, getdate ()) returnerer tekststrengen "November".


relaterade artiklar