Sådan spiller Jeopardy i PowerPoint

PowerPoint, Microsofts præsentation software, der følger med deres kontorpakke, har været anvendt til undervisningsformål siden dens begyndelse. En af de mest populære måder for lærere at bruge PowerPoint har været at lave en Jeopardy-stil trivia spil ved hjælp af programmets diasshowtilstand. Mange brugere, dog ikke ved, hvordan man kan opnå dette spil show effekt ved hjælp af PowerPoint. Heldigvis gør og spille en Jeopardy-stil spil i PowerPoint er en nem proces, der kun kræver et par enkle trin.

Vejledning

1

Opret en ny PowerPoint-dokument. Klik på fanen "Format" fra programmenuen og vælg "Baggrund" i menuen til at vælge baggrundsfarve til dine dias. Vælg den typografi og størrelse, du ønsker at bruge i din Jeopardy spil fra skrifttype menuen og klikke på "Anvend".

2

Klik på "Indsæt" fanen og vælg "Table" fra menuen. Gør dit bord har fem kolonner og seks rækker, og klik på knappen "OK". Klik og træk hjørnet af bordet for at gøre det fylde dias.

3

Indsæt en kategori navn i øverste række slot i hver kolonne. Går ned hver kolonne, skal du indsætte punktet værdier 10, 20, 30, 40 og 50, hver i en separat boks. Dit bord skulle nu ligne en Jeopardy spillepladen.

4

Klik på "Indsæt" fanen og vælg "Nyt dias" fra menuen. Skriv et spørgsmål på det tomme dias. Opret en anden ny dias og skriv svaret på spørgsmålet.

5

Vend tilbage til brættet dias. Fremhæv det punkt værdi, du ønsker det spørgsmål, du skrev i trin 4 for at være værd. Klik på "Indsæt" fanen og vælg "Hyperlink". Klik på "Place i dette dokument" fra menuen. Klik på spørgsmålet dias, du oprettede i trin 4, og tryk på knappen "OK" for at knytte pointværdi på spillepladen på spørgsmålet.

6

Gå til svaret dias, du oprettede i trin 4 og bruge hyperlink proces, du brugte i trin 5 for at knytte svaret slide tekst brættet dias. Dette vil give dig mulighed for nemt at vende tilbage til brættet dias efter hvert spørgsmål.

7

Gentag trin 4, 5 og 6 for hvert punkt værdi på spillepladen dias.

8

Spil spillet som en normal diasshow. Klik på punktværdier at afsløre spørgsmål. Klik på svaret tekst, der skal tages tilbage til spillepladen.

TIPS

  • En række hjemmesider har Jeopardy PowerPoint skabeloner kan downloades.

relaterade artiklar