Sådan Sammenlign Processor Speed ​​for Intel & AMD

Sådan Sammenlign Processor Speed ​​for Intel & AMD


Processorer arbejder i sync med computerens interne ur. Dette ur er en vekslen fra en høj til en lav spænding, der pulserer millioner, hvis ikke milliarder, af gange i sekundet. Hver impuls er en "cyklus". Sammenligning AMD til Intel-processorer er et spørgsmål om at bestemme mængden af ​​opgaver en given enhed kan udføre per cyklus.

Cyklusser per sekund

For hver cyklus, processoren udfører instruktioner. Intel kalder denne værdi processorens "klokfrekvens", mens AMD kalder det "frekvens". Jo højere denne værdi den oftere processoren arbejder på beregninger som anvist af software.

Vejledning per cyklus

Instruktioner cyklus (IPC) er den mængde af instruktioner en processor udfører for hver cyklus. Hvis cyklusser per sekund er, hvor ofte en processor fungerer, IPC er antallet af opgaver, det udretter hver gang det virker. AMD-processorer tendens til at have høj IPC og lavere clock hastigheder som comparted med Intel-enheder. Det betyder, at de somtimes kan udføre på niveau med Intel-processorer på trods opererer på færre cykler per sekund (se Referencer 5 og 6).

Quantispeed

Nogle AMD processorer har en "Quantispeed" rating-forkortet "XP" -rather end en frekvens rating. Dette er en fire-cifret tal, efterfulgt af et "+" tegn. Ifølge Infopackets, vil følgende formel beregne frekvens fra Qantispeed bedømmelse: MHz = (XP vurdering / 1,5) + (500 / 1,5). Denne rating system tillader AMD at formidle processor ydeevne i en anden end klokfrekvens, et område, hvor Intel-enheder generelt har højere karakterer måde.

Kerner

En multi-core processor er en enkelt enhed med mere end en processor arbejder på samme tid. Mens både AMD og Intel tilbyder multi-core processorer, AMD er den eneste til at tilbyde en med tre kerner (Se reference 7). En sådan enhed er bedst i forhold til en Intel-processor med enten to eller fire kerner, i betragtning af at, alt andet lige, vil det udføre hurtigere end Intel-enheder med to kerner og langsommere end dem med fire.


relaterade artiklar