Sådan Sammenlign Negative Photo Scannere

Sådan Sammenlign Negative Photo Scannere


Med de mange forskellige negative scannere, kan processen med at vælge en til at passe til dine behov være forvirrende. Men hvis du holder et par grundlæggende tekniske specifikationer i tankerne, kan du nemt sammenligne scannere objektivt at finde en med de funktioner, du ønsker, der passer til dit budget.

Dpi

Den første specifikation, du skal kigge efter er scannerens maksimale opløsning, eller DPI (dots per inch). Dette fortæller dig, hvor mange detaljer scanneren kan indfange. Jo højere tallet er, jo skarpere dine billeder vil være, og jo større udskrevne fil kan udvides til uden at blive sløret eller pixeleret. Nogle scanner specs liste både en optisk dpi og en interpoleret dpi. Det interpoleret DPI er altid højere, og er skabt af den software, der følger med scanneren snarere end dens optik.

Dmax

Dmax er en mystisk klingende specifikation, som de fleste mennesker aldrig har hørt om, men konceptet er det står for er enkel nok. Negativer har forskellige niveauer af densitet --- mere tætte del af en negativ er, jo mindre lys kan passere igennem det. En scannerens Dmax (maksimum tæthed) er et mål af den vifte af densiteter Det kan fange hele den negative, som kan oversættes direkte til området og toner en scanner kan fange. Jo højere tallet er, jo større er scannerens rækkevidde.

Bit Level

Scannere har forskellige bit niveauer, som er relateret til opløsning eller dpi for en scanning. Scannere med højere bit niveauer fange mere subtile variationer i tone og farve, fordi de fange flere oplysninger. Kort sagt, jo flere bit, desto flere farver et billede kan indeholde, hvilket betyder, at mindre forskelle kan opfanges og digitaliseres.

Relaterede artikler