Sådan Reparation Hard Drive PCB printkort

Sådan Reparation Hard Drive PCB printkort


Mange hårdt drevfejl skyldes problemer med PCB. Hvis din harddisk ikke spinde når tændt, kan udskiftning PCB at du kan gendanne dine data. PCB udskiftning vil ikke lave alle hard-drevfejl, dog, og som de fleste andre gør-det-selv reparationer, kan det ugyldiggøre resterende garanti på drevet. Denne proces bør kun bruges som en sidste udvej, når alle andre muligheder er udtømte. Hvis du ikke er fortrolig ydende reparationer selv, vil mange data recovery firmaer udføre denne opgave - mod betaling.

Vejledning

Sådan Reparation harddisk printkort

1


Mekaniske fejl i harddisken ikke bruger flyveklar; PCB udskiftning vil ikke løse problemet.


Bekræft, at PCB faktisk skal udskiftes. Hvis din harddisk spinder når tændt eller gør kliklyde, fejlen er mekanisk og vil kræve professionel data recovery. Hvis drevet ikke noget, når den tændes eller slukker med mellemrum, kan PCB være skyld i ulykken.

2


Specielle stjerne eller hex skruetrækkere er ofte forpligtet til at fjerne PCB fra drevet.


Find en passende erstatning PCB. For at gøre dette, skal du bruge modelnummeret på PCB, som normalt ætset et sted på brættet selv. For at fjerne PCB, skal du blot fjerne de skruer, der fastgør den til drevet og forsigtigt afbryder fladkabel. Mange producenter hårdt drev bruger specielt formede stjerne eller sekskantskruer, så sørg for at bruge den korrekte skruetrækker til at forhindre stripning. Rive fladkablet vil gøre drevet uundgåelige, så vær blid; det skulle komme gratis med minimal kraft.

3

Køb en udskiftning PCB. Disse kan ofte være svært at finde, selv om mange online forhandlere tilbyder en bred vifte; Sørg for at kontakte så mange sælgere som du kan. Du skal bruge et identisk bord, både i fysisk form og størrelse samt model nummer, substituere forskellige bestyrelser kan forårsage permanent tab af data.

4

Tilslut udskiftning PCB. Forbinde forsigtigt fladkabel; sørg for, at det er fuldt tilsluttet, før montering af PCB til drevet med de skruer, du fjernede før. Sørg for at montere PCB præcis som originalen var monteret.

5


Tilslut kun strømkablet (normalt rød, gul og sort) i første omgang.


Test, at den nye PCB virker ved at slukke computeren og tilslutte den effekt linje til drevet. Når du trykker på afbryderknappen for at tænde for computeren igen, skal drevet spinde. Hvis det ser ud til at dreje ordentligt, slukke for computeren igen, og tilslutte harddisken som det normalt ville være konfigureret til at gendanne dine data.

6

Skær magt og frakoble drevet hvis harddisken ikke spinde eller gør nogen usædvanlige lyde, når tændt. Sørg for, at du har tilsluttet PCB korrekt, og at det er korrekt monteret. Hvis du har udført disse trin som anført og harddisken stadig ikke at spinde, problemet er sandsynligvis mekanisk og vil kræve professionel data recovery.

TIPS

  • Udskiftning PCB er næsten altid sælges i begrænsede mængder, så sørg for at tjekke auktionssider og kontakt speciale leverandører.
  • Må ikke blive fristet til at bruge et lignende udseende PCB, som ikke er identisk med den oprindelige; dette vil næsten altid forårsage skade.
  • Vær forsigtig ved håndtering små elektroniske komponenter. Harddiske er meget følsomme over for stød; et mindre fald kunne gøre alvorlig skade.

relaterade artiklar