Sådan Parse en værdi i Perl

Som en dynamisk programmeringssprog er Perl betragtes som noget avanceret, selv om det kan anvendes til en række formål. Den var oprindeligt baseret som en Unix scriptsprog at gøre rapport generation lettere og er stadig bruges i dag af samme årsager. Parsing af data i Perl betyder at analysere det og omformatere den til et andet format, der kan anvendes i et andet program eller af en anden grund. Rådata kan være svært at se på sin egen og Perl-scripts kan hjælpe med at organisere data og parse den til mere spiselig vilkår, især for ikke-tekniske brugere. I dette eksempel vil vi antage, at vi ønsker at analysere en værdi, der er en eller andens kontaktoplysninger.

Vejledning

1

Åbn tekstfil med de værdier, du vil analysere. For eksempel kan der kun være én kolonne med data, der indeholder telefonnumre, som du ønsker at sortere numerisk. Vi vil antage titlen på denne kolonne hedder "telefon" af hensyn til eksemplet.

2

Åbn din tekst editor til at begynde at skrive Perl script.

3

Skriv "åben (FILE," filnavn.log '); ". Erstat "filnavn" med filnavnet på de data, som du arbejder.

4

Træd ind i den næste linje af scriptet og skrive:

while (<file>) {

chomp;

($ Telefon) = split ("\ t"):

print "Telefonnummer: $ telefon \ n";

5

Luk script med følgende for at afslutte det:

}

tæt (FILE);

exit;

6

Gå til parset datafil i det samme bibliotek, hvor originalen blev gemt. Åbn den nye fil og kontrollere, at de værdier blev analyseret som du forventede.

TIPS

  • Du kan bruge en række forskellige Perl funktioner til at analysere værdier; det bare afhænger af, hvad du forsøger at opnå, og hvor mange data, som du arbejder.

relaterade artiklar