Sådan oprettes horisontale bestemmelser i CSS

Horisontale bestemmelser, eller linjer, i HTML-programmering er normalt anvendes som en separator til at opdele afsnit af en webside. Brug af cascading style sheets (CSS), kan du erklære og anvende forskellige egenskaber til den linje, når du bruger "<hr>" tag i dine sider. Men hvordan de horisontale regler vise, varierer, afhængigt af hvilken browser du og besøgende på dit website brug. Internet Explorer og Firefox hver genkender nogle egenskaber den anden ikke, så brug begge egenskaber når det er nødvendigt for at sikre alle ser dit websted den måde, du har til hensigt.

Vejledning

1

Åbn din CSS-fil. Skriv følgende for at oprette en ny selector for en vandret linie:

HR {

2

Skriv følgende for at erklære farveegenskaber:

farve: rød;

background-color: red;

Du skal bruge både fordi du ikke ved, hvilken browser de besøgende på dit website brug. Internet Explorer genkender "farve" ejendom til "<hr>" tag, men ikke den "background-color" ejendom. Firefox gør det modsatte.

3

Skriv følgende for at erklære bredde og højde:

højde: 1px;

bredde: 50%;

Du kan bruge procenter eller pixels for disse egenskaber, men ved hjælp af en procent for højden undertiden ikke producerer, hvad du ønsker.

4

Skriv følgende for at erklære den vandrette linje linjeføring:

tekst-align: left;

margin: 0px auto 0px 0px;

I lighed med farven ejendom, Internet Explorer og Firefox bruge forskellige måder at tilpasse horisontale regler. Hvis du for eksempel, du indstiller "width" ejendom til 50% og kun brugt denne "tekst-align" ejendom, vil linjen i Internet Explorer tilpasse til venstre, men i Firefox, ville det bringe i midten.

5

Skriv følgende for at definere en kant:

kant: 1px stiplet;

Dette sætter en stiplet kant hele vejen rundt om vandrette streg. Hvis du indstiller reglen til én pixel i højden, eller udeladt højden ejendom helt, den linje selv ville blive knust. Tag "stiplede" del af denne egenskab til at definere en fast grænse.

6

Gem CSS-fil og uploade den til din webserver.

Relaterede artikler