Sådan oprettes en while-løkke i C

Opret en while-løkke helst dit C-program har brug for at gentage over værdier eller variable. Med et par enkle forholdsregler, mens sløjfer kan være let og kraftfuld.

Vejledning

Forstå Betingelser

1

Husk, at hver while-løkke har en tilstand, der bestemmer, hvornår den slutter. Sløjfen gentager så længe betingelsen er sand. Betingelser regel involverer sammenligninger mellem variabler, som:

while (temperatur <212) {
temperatur = increase_heat (temperatur);
}

2

Programmere din løkke til enten vurdere tilstanden i starten eller slutningen. Evaluering i starten er det mere almindelige tilfælde, som i det foregående eksempel. Evaluering ved udgangen sikrer, at løkken vil ske mindst en gang:

gøre {
temperatur = next_temperature ();
} While (temperatur <212);

3

Sigt efter sandheden: Det er afgørende, at betingelsen i sidste ende blive sandt, for at undgå en uendelig løkke. Vær sikker på kroppen af ​​løkken den del inde krøllede parenteser, omfatter noget, der ændrer variabler involveret i de forhold, og at de med tiden vil gøre tilstanden falsk.

4

Accepter evne C til at omfatte en opgave inde i en tilstand, som nogle gange kan gøre din kode kortere og mindre gentagne. For eksempel:

while ((temperatur = next_temperature ()) <212) {
update_sensor_logs (temperatur);
}

Bryde ud af løkken

5

Bryde ud. Inde i kroppen af ​​en while-løkke, kan du bryde ud af løkken med det samme, om betingelsen er falsk eller ej. Du skal blot bruge pausen kommando:

while (temperatur <212) {
hvis afbrydelsen (sensor_detected ()!);
temperatur = increase_heat (temperatur);
}

6

Tving løkken for at springe tilbage til den tilstand og re-evaluere den ved hjælp af fortsat kommando:

while (temperatur <212) {
temperatur = next_temperature ();
hvis (sensor_error ()) fortsætte;
sensor_changes ++;
}

TIPS

  • Den for-løkke er blot en forkortelse for en while-løkke med en foregående initialisering og en integreret iteration skridt. De fleste C compilere skabe den samme kode fra, og mens løkker.
  • Normalt optimere et program for hastighed betyder at fokusere på, hvad der sker inde i dens mens loops, især dem, der er indlejret.
  • En while-løkke hvis tilstand bliver aldrig falsk kan låse op dit program og hele computeren det kører på.
  • Undgå sløjfer der ikke gør noget, mens de venter på en betingelse, der skal opfyldes, kaldet "optaget-Vent sløjfer." Disse kan slibe alle andre programmer i stå, og forhindre den stand, de venter på fra nogensinde sker, en tilstand kaldet "dødvande". Hvis dit operativsystem ikke kan oprette en begivenhed udløser, i det mindste bruge dets funktioner til at afgive kontrollen tilbage til det inde i løkken kroppen.

Relaterede artikler