Sådan oprettes en tekstfil i Visual Basic 6

Visual Basic programmeringssprog har udviklet sig gennem årene, og nu kører på Microsofts magtfulde .NET platform. Hvis du har en ældre version af Visual Basic såsom VB6, kan du stadig bruge den til at skabe brugbare, interaktive applikationer. Ligesom sin nyere .NET modstykke, VB6 indeholder præ-bygget kode biblioteker, der hjælper udviklere prototype og skabe nyttig software hurtigt. For eksempel, hvis din ansøgning har brug for at oprette og skrive til tekstfiler, kan VB6 kode bibliotek forenkle din opgave.

Vejledning

1

Klik på menuen Start i Windows, og skriv "Visual Basic". Når Visual Basic ikon vises i vinduet Søgeresultater, skal du klikke på denne ikon for at starte Visual Basic.

2

Klik på "Standard EXE", og klik derefter på "Åbn". En ny form med navnet "Form1" vises i redigeringsvinduet.

3

Find værktøjskassen på venstre side af brugergrænsefladen. Dobbeltklik på "Command Button" værktøj. VB6 placerer en knap på formularen med navnet "Command1."

4

Dobbeltklik på den knap. Koden åbnes og viser følgende kode:

Private Sub Command1_Click ()

End Sub

Denne kode kører, når en bruger klikker på knappen. Du skal bruge denne knap til at teste den kode, der skriver til en tekstfil.

5

Placer følgende kode før det afsluttende "End Sub" erklæring:

Dim tekstfil As String

Dim textToWrite As String

tekstfil = "C: \ MyFolder \ myfile.txt"

textToWrite = "Dette er tekst"

Åbent tekstfil For output som # 1

Print # 1, textToWrite

Luk # 1

Den variable med navnet "tekstfil" holder til stien til navnet på den fil, du vil skrive. I dette eksempel, at filen er "C: \ MyFolder \ myfile.txt." Erstat det med enhver sti navn, du kan lide. Hvis du vælger en fil, der allerede findes, VB6 sletter denne fil og overskriver den med næste tekst. Hvis du vælger et filnavn, der ikke eksisterer, VB6 opretter en ny fil.

6

Find "textToWrite" variabel. Dens værdi er "Dette er tekst." Erstat denne værdi med den tekst, der skal vises i tekstfilen. Den "åbne" erklæring åbner filen i output mode. Erklæringen skal også en fil id. I dette eksempel, at identifikatoren er # 1. Du kan vælge et hvilket som helst nummer, du kan lide som identifikator. "Udskriv" erklæring skriver din tekst til filen, og "Close" erklæring lukker det. Hvis du ændrer "Open" erklæring sagsakter id til en anden værdi, som # 4, ændre det i "Udskriv" og "Luk" udsagn så godt. Alle tre udsagn skal henvise til samme værdi.

7

Tryk på "F5". VB6 kører programmet og viser bladet med knappen.

8

Klik på knappen. VB6 opretter en ny tekstfil, hvis den ikke findes, og skriver den tekst, du har tildelt til "textToWrite" variabel.

TIPS

  • I dette eksempel, du indstille output tekst manuelt. Du kan også hente tekst fra et tekstfelt, en anden VB6 kontrol eller endda en database. Efter opnåelse af en tekststreng, tildele den til den "textToWrite" variable, som beskrevet i disse trin. For at tilføje nye data til en eksisterende fil, skal du udskifte ordet "Output" med "Vedhæft" i sætningen, der lyder: ". Åbent tekstfil for output som # 1"

Relaterede artikler