Sådan Network på Cisco Systems

Sådan Network på Cisco Systems


Cisco netværksmodel involverer tre komponenter: kernen eller rygraden lag, distribution lag, og få adgang til lag. Disse tre lag definerer hvilken funktion routeren skal udføre. Det er en adskillelse af opgaver. Dette er i modsætning til den flade netværk model, hvor routerne udføre alle de funktioner. I den flade model, de udfører sikkerhed, distribution af pakker og bits over store netværk segmenter, og holde styr på båndbredde og den nødvendige adgang til andre netværk. Men den hierarkiske netværk system, som Cisco bruger adskiller de enkelte opgaver.

Vejledning

1

Konfigurer routere i kernen lag med det minimum af oplysninger. Routerne skal være så hurtigt som muligt, så konfigurere grænseflader, så de vil have en IP-adresse og en routing-protokol. Undgå at skabe sikkerhed elementer som adgang lister, firewalls eller intrusion detection systemer. Reglen - holde det simpelt - gælder, da hastigheden er afgørende.

2

Konfigurer routere i dette lag til at udføre operationer med flere detaljer end set kernen lag. For eksempel bruger adresse sammenlægning med variabel længde undernetmaskerne (VLSM) og Classless Inter-Domain Routing (CIDR). Disse routing metoder giver effektivitet til routeren ved at gøre routingtabellerne mindre. Routere kan videresprede ruter lært på en router til andre, hvilket giver en fuld forståelse af nettets struktur. Derfor vil transmitterer pakker og data over netværket til andre routere være hurtigere. Endelig er sikkerheden sker i distributionsleddet. Konfigurer routere med adgang lister for at gøre netværket sikkert. Listerne adgang kan tillade eller afvise trafik i nettet.

3

Konfigurer routere med routing protokoller og backup-systemer. Adgangen lag er tættest på brugeren. De routere forbindelse til switche og servere. Så konfigurere afbrydere med VLANS for at styre udsendelsen domæne og kollision domæner. Konfiguration af netværket med firewalls; bruge NAT (Network Address Translation) til at konvertere offentlige IP-adresser til private IP-adresser.

Relaterede artikler