Sådan Lod PC komponenter

Printkort, eller PCB, tilbyder en billig og meget pålidelig måde at masseproducere et elektrisk kredsløb. Brættet er belagt med kobber og ætsninger mulighed for det elektriske signal til at overføre fra komponent til komponent uden behov for ledninger. Lodning på et PCB ligner lodning enhver typisk elektrisk forbindelse, men et par særlige hensyn bør der skal overholdes for at undgå skader på brættet og komponenter.

Vejledning

1

Forbered loddekolben ved fortinning spidsen: Varm jern og røre lodde til spidsen, belægning det grundigt i et lag af smeltet loddemetal; dette vil rense spidsen af ​​jern og øge dens varmeledningsevne. Tør spidsen ren på en fugtig svamp efter det er blevet fortinnet.

2

Rengør overfladen af ​​printet med en slibende rengøring pad, såsom 3M Scotch Brite Pads. Sørg for at bruge industrielle styrke puder, der er fri for sæbe og rengøringsmidler. Påfør en smule acetone opløsningsmiddel til fjernelse kemikalier fra bestyrelser overflade, og lufttørre med en dåse komprimeret luft.

3

Placer ledningerne på den komponent, der skal loddes i de rigtige forborede huller i bestyrelser. Elementer såsom modstande, kondensatorer og dioder har lange ledninger, der kan bøjes i en 45 graders vinkel til at holde komponenten på plads. Transistorer og integrerede kredsløb (ICS) har som regel kortere kundeemner og kan holdes på plads med malertape.

4

Opvarme overfladen af ​​leddet, hvor komponenten bly opfylder PCB. Tin jern spids igen lige før opvarmning af fælles at hjælpe med at lede varme.

5

Træk loddekolben tilbage og placere lodde direkte på den opvarmede fælles. Hvis loddemetal ikke smelte og flyde let, joint måske ikke er blevet opvarmet grundigt. Rør ikke ved lodde direkte til spidsen af ​​jern som du anvender det, og skabe en tyk og endda pulje af loddemetal, der helt frakker leddet.

6

Når alle ledninger er loddet, bruge bidetang til at trimme tilbage den komponent kundeemner.

7

Gentag trin 3 til 6 for hver komponent, der skal loddes.

TIPS

  • Placer en varme shunt, såsom et krokodillenæb, på komponenten, før lodning til at absorbere noget af den varme, der produceres under lodning - dette vil hjælpe med at forhindre skader på følsomme komponenter.
  • Hvis der på noget tidspunkt PCB eller lodde begynder at boble, er det fælles blevet overophedet. Fjern jern spids og lad fælles køle lidt, før du fortsætter.
  • Lodning skaber giftige dampe, som kan være skadelig ved indånding. Arbejd altid i et godt ventileret område.

relaterade artiklar