Sådan kopieres & Omdøb en fil med datostempel i DOS

Sådan kopieres & Omdøb en fil med datostempel i DOS


For mange år siden, DOS dannede grundlag for edb-operationer, og mange erfarne computerbrugere og computer teknikere stadig huske dem gamle DOS-kommandoer. Selvom DOS har i vid udstrækning erstattet med mere brugervenlige grafiske grænseflader, er der stadig tidspunkter, hvor computerbrugere bliver nødt til at gå tilbage til de gamle kommandoer. Vide, hvordan man kopiere og omdøbe filer i DOS kan være en stor hjælp, når du har brug for at ændre en fil forlængelse eller foretage andre ændringer til en egenskaberne for en bestemt fil.

Vejledning

1

Log på din computer og klikke på "Start \" knappen \. Vælg \ "Kør \" fra menuen og typen \ "cmd \" i kassen.

2

Vent på, at DOS-vindue til at åbne, så skriv \ "cd sti \" for at skifte til den mappe, der indeholder den fil, du vil kopiere eller omdøbe. For eksempel, hvis din fil er i \ "Documents \" mappe på \ "C \" drev, skal du skrive \ "cd Documents \" for at skifte til den mappe.

3

Skriv \ "omdøbe aktuelle filnavn nyt filnavn \" ved prompten. For eksempel for at omdøbe en fil kaldet file1.txt at file2.old du ville skrive \ "omdøbe file1.txt file2.old \" ved prompten.

4

Skriv \ "copy filnavn NewFolder \" for at kopiere en fil fra en mappe til en anden. For eksempel til at kopiere en fil med navnet \ "Vacation \" fra mappen Dokumenter til mappen Pictures, skal du skrive \ "copy Vacation C: \ Billeder \" ved prompten.


relaterade artiklar