Sådan installeres Google SketchUp

Google SketchUp er software, der gør det muligt at oprette og præsentere 3D-modeller. Det kan bruges af brugere af alle de forskellige faglige niveauer, fra fusker til den professionelle. Google SketchUp er gratis at downloade og bruge, men hvis du vil bruge programmet til erhvervsmæssige formål, kan du ende med at købe mere funktionsfyldt Pro-versionen. Der er også en version for undervisere til at bruge i undervisningen. Uanset hvilken version, du har valgt, det første skridt er at installere den.

Vejledning

1

Sørg for at dit operativsystem understøttes af Google SketchUp. Programmet understøttes på Windows 2000, XP og Vista og Mac OS X 10.4.1+ og 10.5 +. Du bliver også nødt til at have den nyeste version af QuickTime eller MediaPlayer.

2

Bekræft, at du har opfyldt alle krav til hardware. Af størst betydning er at have et skærmkort, der er 100% OpenGL kompatibelt med den nyeste driver installeret. Derudover det anbefales, at dit system har 2 GB RAM og 400 til 500 MB ledig plads og en 3-knap scroll-mus.

3

Download Google SketchUp eller Google SketchUp fra hjemmesiden. Filen er stor og tager et stykke tid at hente, så du bliver nødt til at være tålmodig.

4

Find og dobbeltklik på installationsfilen. Når installationsguiden vises, skal du klikke på "Næste" og omhyggeligt læse licensaftalen, før du accepterer betingelserne. Hvis du ikke accepterer dem, vil du ikke være i stand til at installere Google SketchUp, men det er en god ide at vide Vilkår og betingelser, før du accepterer dem.

5

Accepter vilkår og betingelser, skal du klikke på "Accepter", og i den efterfølgende vindue, skal du vælge en destinationsmappe ved at vælge "Change" eller beholde standardplaceringen. Hit "Næste" når du er færdig.

6

Klik på "Install" og vente på guiden for at installere Google SketchUp. Da det er ved at blive installeret, vil du også se et pop-up vindue, der fortæller dig, at programmets funktioner er ved at blive etableret.

7

Beslut, om du vil have Google til at være din standardbrowser og om du ønsker værktøjslinjen for at være installeret på din browser og kontrollere de korrekte bokse når kassen popper op. Klik på "Afslut" for at afslutte installationen.

8

Dobbeltklik på genvejen på skrivebordet for at starte Google SketchUp.

TIPS

  • Hvis du vælger at opgradere til Pro-versionen efter at prøve den gratis version, kan du altid betale for og hente opgraderingen senere.
  • Sørg for at du har administrative rettigheder på din computer, især hvis den kører Windows Vista.

relaterade artiklar