Sådan bruges en diode i en Circuit

Tænk på en diode som en envejs elektronisk ventil til elektricitet. Når dioden er fremad bias, dioden tillader strøm at flyde mod katoden ben. I en reverse bias strøm er blokeret, så der ikke er nogen strømning af strøm gennem kredsløbet.

Vejledning

1

Placer diode i dit kredsløb, så katoden ben er i den retning, du ønsker løbende at flyde. Kig efter den mørke bånd på diode. Det er placeret på den side af katoden terminal. For lysemitterende dioder (LED) katoden ben er kortere ben eller benet, der er placeret på den udskårne eller flade side af LED.

2

Design kredsløbet med tilstrækkelig spænding til at passere gennem dioden. Du vil typisk bruge mindst 0.6V til at passere gennem en envejsventil (diode). Hvis ikke nok spænding tilføres envejs elektronisk ventil vil ikke tillade strøm at flyde. Kig på specifikationerne for type diode, du vil bruge. Brug for stor en spænding (enten positiv eller negativ spænding) kan beskadige diode.

3

Vælg den type diode, du vil bruge i kredsløbet.

Vælg en zenerdiode, hvis du skal have en spænding følsom switch i dit kredsløb. Det tilgængelige spænding opdeling går fra 2 volt til 200 volt.

Vælg et lille signal diode til at udføre logik, beskytte kredsløb, eller omdanne svagstrøm AC til DC-spænding.

Vælg en fotodiode at skabe et kredsløb med lys detektion.

Vælg en lysdiode (LED) for at tilføje lys til dit projekt.

Vælg en ensretterdiode diode til at omdanne en højere strøm AC til DC.

TIPS

  • Vær meget forsigtig med at arbejde vil elektricitet for at forebygge skader eller brand.

relaterade artiklar