PHP Script til bestemme, hvad du Sidst set

PHP Script til bestemme, hvad du Sidst set


Normalt en besøgende på dit websted vil bruge browserens Tilbage-knap, eller mere sandsynligt nøglen kommando, når hun ønsker at vende kursus. Dog kan du ønsker at tilbyde mulighed for at sende den besøgende tilbage ved hjælp af et link på dine sider, eller endda at vise URL den besøgende set sidst. For at gøre dette, skal du bruge et PHP script med eller uden tilsætning af JavaScript-kode.

Brug af PHP-scripts

Brug af PHP scripting sprog, kan du indsætte et link tilbage til henvisende side, vise webadressen på den henvisende side, eller begge dele. For at vise eller link til en tidligere side URL, bruger PHP kommandoen "$ _SERVER" og dens "HTTP_REFERER" variable, som ser for referer sendt af brugeren agent (normalt den besøgendes webbrowser). Scriptet genererer derefter et link eller udskriver den forelæggende URL på websiden ved hjælp af kommandoen "echo".

Simple PHP Link

Den enkleste PHP script, der tilbyder en "Tilbage" linket indeholder følgende kode:

<? Php
$ Url = htmlspecialchars ($ _ SERVER ['HTTP_REFERER']);
echo "<a href='$url'> Tilbage </a>";
?>

Den "htmlspecialchars" -funktionen er valgfrit, men anbefales. I stedet for den array "$ url" du kan oprette din egen matrix navn. Dette script er helt afhængig af den besøgendes browser til at levere referer, og som regel kræver den besøgende til at være nået frem til siden via et direkte link. Når der ikke referer til rådighed, vil linket simpelthen opdatere den aktuelle side. Browser caching kan også begrænse denne metodens effektivitet ved at vise brugeren en tidligere genereret version af siden.

Vis Sidste besøg URL

For at vise den forelæggende URL, bruge kommandoen "echo" at inkludere URL'en som tekst:

<? Php
echo $ _SERVER ['HTTP_REFERER'];
?>

Når der ikke referer leveres af den besøgendes browser, vil intet blive vist. Igen, dette script er afhængig af den besøgendes browser og lider de begrænsninger af HTTP_REFERER variabel.

Tilføj JavaScript

Hvis du vil tilføje et link, der konsekvent sender den besøgende tilbage til den forrige side, skal du tilføje "historie" kommando JavaScript. Denne kommando instruerer den besøgendes browser til at gå tilbage til den sidste side i sin historie. Desværre den forrige URL er ikke tilgængelig for visning på siden ved hjælp af denne metode, så at kombinere en ensartet oplevelse med evnen til at bruge den forelæggende URL, når den foreligger, skal du bruge JavaScript historie kommando og PHP referer kode sammen:

<? Php $ url = htmlspecialchars ($ _ SERVER ['HTTP_REFERER']);
if (! $ url == '') {

echo '&lt;p>&lt;a href=&quot;' . $url . '&quot;>Back&lt;/a>&lt;/p>';

} Else {

echo '&lt;p>&lt;a href=&quot;javascript:history.go(-1)&quot;>Back&lt;/a>&lt;/p>';

}
?>

Relaterede artikler