PCI vs PCI Express-kompatibilitet

PCI vs PCI Express-kompatibilitet


Hvis du nogensinde har set på et bundkort, har du set PCI eller PCI Express-pladser; disse slots sidder nær kanten af ​​bundkortet og giver dig mulighed for at fjerne og tilføje ny hardware til computeren.

PCI

Peripheral Component Interconnect (PCI) kort er forblevet standarden i computere i lang tid fra 2010. De fleste computere har flere PCI slots for at muliggøre udvidelse og tilpasning. Fælles PCI periferiudstyr omfatter grafikkort, lyde kort og modemer.

PCI Express

PCI Express --- undertiden forkortet PCI-e --- er en nyere build, som er ved at blive standard for computerudstyr som 2010. PCI-e tilbyder flere variationer i størrelse og hastighed end traditionelle PCI. PCI-e kort kommer i fire varianter: x1, x2, x8 og x16. (De større størrelser indikerer hurtigere hastigheder og en større slot.) Må ikke forveksle PCI Express PCI udvidet (PCI-X), en tidligere build, der var fuldt bagudkompatibel med PCI.

Kompatibilitet

PCI og PCI Express er ikke kompatible; slots have forskellige udformninger og passer ikke med kortene. Men de fleste bundkort har en kombination af PCI og PCI Express cards.Do ikke tvinge dit kort i en slot, hvis det ikke synes at passe; dette kan beskadige hardware.


relaterade artiklar