Onboard Audio Vs. Lydkort

Hvis computerens audio porte er placeret på det samme panel som USB, FireWire og andre havne på bagsiden af ​​din computer, din computer har en indbygget chip, der producerer lyd. Onboard lyd chips er billige at producere, og mange producenter af bundkort bruge dem. I de fleste tilfælde en typisk computer bruger har ikke behov for et diskret lydkort. Men der er fordele ved at eje en diskret lydkort, og hvis du beder om det bedste inden for lydkvalitet og spil eller optagelse, kan du finde opgraderingen værd.

Støj og interferens

En onboard lydchip ofte har et dårligere signal-støj-rating end et lydkort, og fordi det er placeret blandt de tætpakkede dele af bundkortet og ofte en tendens til at afhente elektrisk interferens. Dette kan resultere i hvæsende og knitrende lyde, især når du lytter til computer lyd gennem hovedtelefoner. Lydkort normalt ikke lider af dette problem. Et lydkort er installeret i en ekspansion slot og er vinkelret på bundkortet. Dette efterlader en vis afstand mellem lydkortets komponenter og dem på bundkortet. Desuden lydkort generelt digital-til-analog omformere højere kvalitet, hvilket resulterer i overlegen signal-til-støj ratings.

Spillets ydeevne

Et lydkort har en chip der behandler instruktionerne nødvendige for at producere lyd, mens ombord lyd er afhængig af computerens centralenhed at udføre denne funktion. Ombord audo kan derfor reducere visningen frame rate af spil, som ofte udnytter computerens forarbejdning og lydfunktioner samtidig. Imidlertid er effekten minimeres med hurtige processorer. I en 2010 undersøgelse, computer website Tech Report sammenlignet en computers ydeevne i flere nuværende spil i en computer med onboard lyd versus et lydkort. I de testede spil, computerens gennemsnitlige frame rate forbedret lidt med et lydkort, stigende med maksimalt fire billeder pr. Computerens processor var en Intel Core i7. Forskellen kan være mere udtalt med langsommere processorer.

Ind- og udgange

En high-end lydkort har typisk et stort sortiment af input og output porte til at opfylde kundernes forskellige behov. Nogle af de porte, som du kan finde på et lydkort omfatter porte til MIDI synthesizere, 1/4-inch og 1/8-inch analog audio porte, digital audio porte og porte til surroundhøjttalerne. En entry-level ombord lydchip kan have blot to porte: en til højttalere og en for en mikrofon. Premium bundkort kan omfatte ombord audio chips med yderligere input / output-porte.

Optagelse Egenskaber

En onboard lyd chip typisk har egenskaber, der gør det uacceptabelt musik indspilning. Ud over at have et dårligt signal-støj-forhold kan en onboard lyd chip har en dårlig kvalitet mikrofon optimeret til computer mikrofoner snarere end kontrolapparatet. Et lydkort kan tilbyde højere optagelse opløsninger op til 32 bit og kan have evnen til at optage fra flere indgange på samme tid.


relaterade artiklar