NETVÆRKSKABELSTIKKET Typer

NETVÆRKSKABELSTIKKET Typer


Uden datakabler ville computernetværk være uhørt og internettet ville ikke eksistere. Uden kabelstik, ville netværk være begrænset til nogle få maskiner meget tæt, fordi signalstyrken rejser ned et netværkskabel gradvist aftager, indtil det er for lille til at være til nogen nytte. Kabelstik nemt tilslutte broer og routere, som øger signalstyrken, så store netværk. Der er flere forskellige typer af datakabler, og hver har sin egen type stik.

RJ-45

Disse stik bruges med uafskærmet parsnoet --- UTP --- kabler og ligner en telefon stik. Selv om de kan tilsluttes et kabel i hånden, det er meget tidskrævende og fejlbehæftet. De fleste UTP netværkskabler sælges i forskellige længder med RJ-45 stik allerede knyttet. Montering to UTP kabel netværkssegmenter sammen kræver brug af en hardwareenhed, der indeholder stikkontakter, som accepterer RJ-45-stik.

BNC

BNC (British Naval Connector) bruges til at forbinde koaksiale Ethernet netværkskabler. Et stik er fastgjort til hver ende af et kabel med en crimptang, og hver har en metal-stik med en nål i midten og en metal kappe omkring den. Hvis du vil tilslutte to kabler, er en kvindelig stik, der bruges. Dette er en lille cylindrisk komponent med en stik i hver ende. Den mandlige stik på kablet er snoet på plads, og holdt fast af to metal flige, som ligger på den kvindelige del.

Fiber Optic

Fiberoptiske kabler bruger lys i stedet for elektricitet til at overføre data, hvilket giver dem en hastighed fordel i forhold til traditionelle netværkskabler teknologi. Tilslutning optiske fiberkabler er mere kompliceret og kan kræve specialuddannede teknikere. Epoxy resin injiceres i et hus, der indeholder kablet og opvarmes til dannelse af forbindelsen. Mere moderne stik er ved at blive udviklet, hvilket reducerer forbindelsen tid, men epoxyharpiks metoden stadig udbredt, fordi det producerer ekstremt robuste forbindelser.

Relaterede artikler