Introduktion til datanet og datakommunikation

Introduktion til datanet og datakommunikation


Det grundlæggende i netværk er, at data stammer i et program, og overføres derefter over mindst ét ​​kabel som en række nuller og ettaller. En "ansøgning" er et program, der tjener brugeren. Trådløst netværk erstatter kablet med radiobølger.

Layered Funktionalitet

At få data fra en computer til en anden involverer mange procedurer. Disse procedurer er grupperet efter funktion og lagdelt i en stak. Hvert lag i stakken har specialiseret sig i et aspekt af datakommunikation. Hvert lag tilbyder tjenester til laget ovenfor, fjerne disse afgifter fra højere lag.

Protokoller

Det er vigtigt, at både sender og modtagende programmer forstår hinanden for at sikre universel sammenlignelighed. Netværk standarder styres af et internationalt organ og frit distribueres. Disse standarder kaldes "protokoller".

Netværk Standarder

Der er en række forskellige systemer til netværk: SNA (Standard Network Architecture) og IPX (Internetwork Packet Exchange) er eksempler. Men protokollen suite, der dominerer netværk er TCP / IP (Transmission Control Protocol / Internet Protocol). Internet Protocol (IP) omfatter IP-adressering, som er den standard system til at tackle på internettet og er den mest anvendte løsning for private netværk.


relaterade artiklar