Hvordan omdøber jeg filer med en VBS Script?

Hvordan omdøber jeg filer med en VBS Script?


Visual Basic Scripting (VBS) er et sprog, der bruges af systemadministratorer til at automatisere opgaver såsom omdøbning af filer. Administratoren opretter en VBS-fil i en simpel teksteditor såsom Windows Notesblok. Den VBS sprog er en letvægts udgave af Visual Basic (VB), så administratorer er fortrolige med den fulde VB sprog nemt udvikle VBS filer til klient netværkscomputere. Skrivning af en script til at ændre filnavne kun tager et par linjer kode.

Vejledning

1

Klik på "Start" knappen i Windows, og vælg "Alle programmer". Klik på "Tilbehør" og derefter klikke på "Notesblok". Dette åbner et nyt editor vindue.

2

Indtast følgende kode ind i din Notesblok redaktør:

Dim rename_file

Set rename_file = CreateObject ("Scripting.FileSystemObject")

rename_file.MoveFile "old_file.txt", "new_file.txt"

Koden ovenfor først opretter en variabel kaldet "rename_file." Den variable initialiseres og er opstillet som en fil objekt. Den sidste linje kode ændrer "old_file.txt" navn til "new_file.txt."

3

Klik Notepad "Filer" menupunktet, og vælg "Gem som". Indtast "renamefile.vbs" i filnavnet tekstfeltet og klik på "Gem". Den "VBS" udvidelse indikerer til Windows-operativsystemet, at filen er en eksekverbar.

4

Dobbeltklik på VBS-fil på din computer. Dette tester filens kode og ændrer navnet på mål-filen på din harddisk.


relaterade artiklar