Hvordan man starter direkte fra en cd

Du kan komme til et tidspunkt, hvor det er nødvendigt at starte din computer direkte fra en cd, enten at starte en computer med en beskadiget operativsystem eller at installere en opdatering til din computer, som skal udføres fra en boot direkte fra en cd . De fleste computere i dag kontrollerer cd-drevet for en disk først, inden du forsøger at starte fra den interne harddisk. Men nogle computere har brug for en særlig indstilling ændres for at starte fra cd'en, da de ikke kontrollere, om en disk først.

Vejledning

1

Luk computeren ned. Vent, indtil computeren er slukket helt, og tænd den igen.

2

Se din computerskærm omhyggeligt langs toppen og bunden af ​​skærmen, og observere opstart oplysninger. Hver computer tillader en to eller tre anden tidsperiode, hvor du kan få adgang til computerens BIOS-indstillinger. På de fleste computere, opnås dette ved at trykke på ESC (undslippe) eller F2 på computerens tastatur, men det kan variere fra producent. Oplysningerne på skærmen ved opstart viser den tast, du skal trykke for at få adgang til dine BIOS-indstillinger. Tryk på den relevante knap for at indtaste BIOS-indstillingerne.

3

I BIOS-indstillingerne, skal du finde "Boot / Startup", rul ned for at se computerens boot-drev sekvens. Listen skal vise hvilken diskdrev kigget på for boot information først, hvilket er markeret anden og så videre. For de fleste moderne systemer, vil rækkefølgen være: 1. diskettedrev 2. CD-ROM 3. harddisk. Hvis din sekvens har harddisken opført før cd-drevet, skal du skifte dem rundt, så cd-drevet er først og harddisken er andet. Når indstillingen ændres, navigere til knappen "Gem og Afslut" på skærmen, og tryk på "Return" eller "Enter".

4

Åbn cd-drevet skuffen ud, indsæt din cd i drevet, mens computeren genstarter startsekvensen, og luk skuffen. Systemet skal nu tjekke din cd-drevet først for at se om den indeholder en boot-cd, før man går videre til at kontrollere det interne drev. Når systemet er startet fra cd'en, skal du følge alle retninger på skærmen, da de præsenteres.


relaterade artiklar