Hvordan data bevæger sig rundt om Processor

Hvordan data bevæger sig rundt om Processor


Betragtes hjerner af en computer, den centrale behandlingsenhed eller processor beregner data og interagerer med andre computerkomponenter. Dataene rejser til og fra processoren til at skabe, hvad brugerne ser på skærmen. En computer bus overfører data ind og ud af processoren.

Historie

Før quad-core processorer, producenter som IBM simpelthen mærket deres processor med en tre- til fem-cifret nummer. I 1986 IBM skabte den første personlige computer, som inkorporerede 8088 processor. De højere de sidste tre cifre knyttet til en processor udgjorde en højere hastighed. Intel skabte 586 processor også kendt som Pentium chip.

Funktion

Processoren afkoder data instruktioner, der sendes i form af edb-busser, der fungerer som en vejbane for indgående og udgående instruktioner og operationer. En processor modtager instruktioner såsom at åbne en webbrowser, beregner processen, udfører derefter gemmer operationen resultaterne af handlingen i nanosekunder.

Hastighed

Computer busser og processorer varierer i størrelse. En større bus giver flere data til at oversvømme fra den ene ende til den anden, så en stand processor til at beregne flere data. En processor med en højere clockspeed beregner data hurtigere end en processor med en lavere clockspeed.


relaterade artiklar