Hvordan at reparere en eksisterende Windows XP Installation

Selvom Windows XP er generelt et stabilt styresystem, kan problemerne stadig forekomme, der kan få det til at gå ned eller på anden måde blive beskadiget. Den værste af disse problemer, såsom data korruption og beskadigede eller manglende filer, kan endda forårsage OS at blive beskadiget til det punkt, at det ikke længere boot og kan fungere efter hensigten. Heldigvis Windows XP leveres med en indbygget reparation funktion, der kan gendanne operativsystemet til fungerende tilstand, selv om det ikke er i stand til at starte. Alt, du skal bruge er din originale Windows XP-installations-cd til at reparere din eksisterende kopi af XP.

Vejledning

1

Indsæt din Windows XP-cd'en i computerens cd- eller dvd-drevet, og genstart computeren. Du bør blive bedt om, hvorvidt du ønsker at starte fra cd'en; tryk på en tast, så computeren til at starte ved hjælp af Windows XP-cd'en i stedet for den standard boot-fil. Hvis du ikke bliver bedt om at starte fra cd'en, skal du genstarte computeren igen og tryk på "F12" på BIOS for at få adgang til boot menuen med indstillinger. Fra denne menu, skal du vælge det drev, der indeholder din XP installations-cd, og tryk på "Enter".

2

Vent til "Velkommen til installationsprogrammet" side skal vises. Du får tre muligheder: etablering af XP, lancering Genoprettelseskonsol og holde op opsætningen. Tryk på "Enter" for at indtaste Windows XP setup, selvom du måske være fristet til at starte genoprettelseskonsollen i stedet.

3

Tryk på "F8" -tasten, når du når licensaftalen for at acceptere aftalen, der præsenteres for dig. Da du allerede har Windows XP installeret på din computer, vil du har accepteret aftalen tidligere; skal det igen dog accepteret at gå videre med din reparation,. Hvis du ikke accepterer aftalen, vil installationsprogrammet afslutte og din eksisterende installation vil ikke blive repareret.

4

Vælg dit eksisterende Windows XP-installation fra den liste, der er præsenteret for dig. Når den er valgt, skal du trykke på "R" for at begynde at reparere den. Sørg for, at du ikke vælger at installere en ny kopi over det, da enhver gemte data, som du måtte have på drevet med din nuværende installation kunne gå tabt.

5

Følg vejledningen på skærmen for at fortsætte gennem reparationsprocessen. Installationsprogrammet overskriver de beskadigede Windows XP-filer af din nuværende installation uden at påvirke alle andre data, som du måske har gemt på din harddisk.

6

Vent, mens computeren genstarter, efter at reparationen er afsluttet. Enten fjerne installations-cd'en fra cd eller dvd-drev eller simpelthen ikke trykke på en tast når du bliver spurgt, om du vil starte fra cd, så din kopi af Windows XP vil starte normalt. Din reparerede kopi af XP bør nu starte op uden problemer.

Relaterede artikler