Hvordan at omdøbe en fil i Windows

En fil kan omdøbes i Windows ved at huske de navngivning. Nogle ældre programmer kan ikke fortolke lange filnavne. I disse tilfælde skal filnavnet begrænses til otte tegn og en forlængelse på tre tegn. De følgende trin beskriver flere metoder til omdøbning af en fil i Windows.

Vejledning

1

Kend begrænsningerne i omdøbe en fil. Nogle system mapper som Dokumenter og indstillinger, kan Windows og System32 ikke omdøbes. En fil kan ikke omdøbes, hvis det er i brug, eller der allerede er en fil med det nye navn i den samme mappe.

2

Brug Windows Stifinder til at finde den fil, du ønsker at omdøbe, og klik på filen. Hvis du har konfigureret dine mappeindstillinger at skjule extensions, vil du ikke være i stand til at ændre filens extension denne måde.

3

Kig på venstre side af filen vindue til afsnittet "Fil og mappeopgaver." Klik på "Omdøb denne fil," skrive det nye navn, og tryk på "Enter".

4

Omdøb en fil på en anden måde ved at klikke på "File" på menulinjen. Vælg "Rename" menupunkt, skal du skrive filens nye navn og trykke på "Enter".

5

Højreklik på filnavnet for at åbne genvejsmenuen for at omdøbe en fil i en tredje måde. Vælg "Omdøb", skrive det nye navn på den computer-fil og klik på "Enter".

TIPS

  • Filnavne kan ikke indeholde følgende tegn: \ /:? "
  • .
  • Visse filnavne er ikke tilladt, såsom "con" eller "con.exe."

relaterade artiklar