Hvordan at kontrollere, om det første tegn i et ord er store bogstaver med PHP

PHP sproget bruges til at oprette interaktive websider. I nogle tilfælde brugerne skal indtaste data i henhold til en bestemt syntaks. For eksempel bør egennavne kapitaliseres. Hvis du vil have din PHP webside for at teste for at se, om det første tegn i et ord er store bogstaver, alt hvad du skal gøre er at skrive nogle korte logik. Det tager kun et par linjer kode og kræver ikke meget erfaring med programmering til at udrette.

Vejledning

1

Beslut hvordan du vil køre din PHP kode. Hvis du har en PHP-server, kan du udføre kode ved hjælp af PHP-filer. Hvis du ikke har adgang til en PHP-server, kan du bruge en online PHP tolk. Du kan indtaste koden for at teste det første tegn i et ord ind i enten en PHP fil eller online PHP tolk.

2

Begynd din PHP-program med følgende erklæring:

<? Php

3

Opret en ny streng variabel og tildele den noget tekst ved at skrive følgende erklæring:

$ String = "Valley";

4

Test for at se, om det første tegn i strengen er store bogstaver ved hjælp af følgende "hvis" erklæring. Hvis strengen begynder med et stort bogstav, er linjen "String er stort" trykt til output vinduet.

hvis (string $ {0} === strtoupper ($ string {0})) {print ("String er stort");}

5

Opret en "andet" erklæring, der kører, når strengen er ikke store bogstaver. Skriv følgende erklæring:

else {print ("String er med små bogstaver"); }

6

Indgå din PHP-program med følgende erklæring. Dit program er nu klar til at blive testet på din PHP-server eller online PHP tolk.

?>

Relaterede artikler