Hvor længe skal jeg oplade en ny bærbar batteri?

Hvor længe skal jeg oplade en ny bærbar batteri?


Laptop batterier er berygtet for at dø ud og miste opladning hurtigt. Hvis du behandler dit batteri med den største omhu, vil du have succes med at få mest muligt ud af det. Vide, hvilken type batteri du har, og forstår, hvordan det skal behandles for at maksimere ydeevnen.

Kend din batteri

De fleste bærbare computere i dag er udstyret med lithium ion batterier, som ikke har de samme krav som ældre nikkel-metalhydrid eller nikkel cadmium batteri. Det er vigtigt, at du lærer din model specifikationer så du kan følge de korrekte brugerrettigheder praksis. Det er den eneste måde, du vil være i stand til at opnå maksimal batterikapacitet.

First Time Opladning

Med lithium ion batterier, er det ligegyldigt, hvor længe du oplade din nye bærbare computer, før du bruger den. Dette var ikke tilfældet med nikkel-baserede batterier, som skulle være fuldt opladet første gang. Lithium-ion batterier er forberedt, når de er fremstillet, så du ikke behøver at gå gennem fuld opladning, før du bruger dem.

Batteri kalibrering

Du skal give din laptop batteri vis opmærksomhed fra tid til anden, hvis du ønsker at få mest muligt ud af det. Et litium-ion-batteriet skal kalibreres mindst en gang hver tredje måned ved at lade batteriet helt dræne og derefter opkrævet indtil den er fuld. Hvis du sjældent lad batteriet køre tomt, skal du kalibrere det en gang om måneden. Formålet med kalibreringen er at nulstille sensorerne, der fortæller computeren, når batteriet er fuldt. Hvis batteriet ikke er kalibreret, kan computeren forsøge at pumpe energi ind i en fuld batteri, faldende dets levetid betydeligt.

Maksimering af batteriets ydeevne

Der er flere tips til at bevare batteriets levetid og opnå sin maksimale ydeevne. En simpel ting du kan gøre er at skrue ned for lysstyrken på skærmen så lavt som muligt. En anden mulighed er at tjekke batteriets ydeevne værktøj installeret på din computer. Dette vil tillade dig at styre nøjagtigt, hvordan du vil have dit batteri magt, der skal bruges. Når du bruger din bærbare computer, så prøv ikke at køre mange programmer på én gang, og lukke alle programmer, du ikke bruger i øjeblikket. Gå ind i din computers indstillinger og justere funktioner som pauseskærme, sleep / dvaletilstand og auto-save funktion, der passer til dine ønsker.

Batteri vedligeholdelse

For at sikre dit batteri har en lang levetid, aldrig udsætte det for høje temperaturer i længere tid. Forlader en bærbar computer i en varm bil, for eksempel, vil i væsentlig grad forringe batteriets Lithium-ion-celler. Hvis du har brug for at gemme det, holde det mellem 68 og 77 grader, med mellem 30 procent til 50 procent afgift. Hvis du opbevarer en bærbar computer i mere end to uger uden at dreje den på eller sætte det i, fjerne batteriet. Ligeledes skal du fjerne batteriet, hvis du vil bruge den bærbare AC adapter til mere end 2 uger, mens du bruger den.

Relaterede artikler