Hvor længe skal en Defrag Take?

Hvor længe skal en Defrag Take?


Nogle gange bliver det nødvendigt at defragmentere en computers harddisk for at hjælpe med at rydde op drevet og fremskynde ydeevne. Denne proces kan tage fra et par minutter til et par timer, afhængigt af en række faktorer.

Hvad er en Defrag?

"Defrag" er en forkortelse for "defragmentere", som er en proces en computer kan følge for at reorganisere og optimere den måde, det gemmer data på sin harddisk disk. Ofte kan brug og forkert brug af givne filer og mapper på en disk lade tingene (fragmenter af filer) flyttes rundt, meget gerne elementer omkring et hus. Til sidst, er det nødt til at blive renset.

Sådan fungerer det

I en defrag, computeren scanner sin disk og beslutter, hvor oplysningerne om det skal være i forhold til, hvor det er i øjeblikket. Det tager så de oplysninger og flytter det i en bedre, mere optimal placering på drevet.

Denne bedrage proces påvirker aldrig de "placering" af dine filer eller mapper på din computer - det bare ændrer, hvordan computeren har adgang til denne information, når du fortæller det til. Dine placeringer og genveje vil forblive.

Hvor lang tid det tager

Naturligvis vil den tid, det tager for en disk defragmentere være forskellig fra computer til computer, og disk til disk. Det afhænger af disk størrelse, procent af disk og mængden af ​​fragmentering.

Disk størrelse

Den første variabel er den faktiske størrelse af din disk. Større diske (i form af information kapacitet) vil naturligvis tage længere tid at bedrage - ligesom en større plads vil tage længere tid at rydde op.

Andel af brug

Jo flere filer, du har at optage plads på din harddisk, jo længere vil det tage at analysere og rydde op - ligesom et værelse med mange ting i det vil tage længere tid at rydde op end en tom.

Mængden af ​​Fragmentering

Endelig vil processen med defragmentering naturligvis afhænge af, hvor meget fragmentering er der på din harddisk. Det er forskellen mellem en beskidt værelse og et rent lokale. Den tid, det tager at rydde op en disk sikkert afhænger af, hvor snavset ting er.

I sidste ende kan en mindre, mindre fragmenteret disk ske defragging i et par minutter. En større, stærkt fragmenteret disk kan tage flere timer, måske endda en dag. Men det er ventetiden værd, for hvis bedrage tager så lang, bør forbedringen være ganske mærkbar, når det er gjort.

Relaterede artikler