Hvad skal overveje, når der skiftes fra IE til Firefox

Mozilla Firefox, først udgivet i 2004, er en gratis webbrowser, at millioner har hentet og installeret. Selvom installationen har flere automatiske funktioner, der gør overgangen fra Internet Explorer så problemfri som muligt, er det vigtigt at huske at medbringe dine favoritter over Internet Explorer og tjekke mulighederne sikkerheden og privatlivets fred i Firefox for at bekræfte, at den nye browser er konfigureret til din smag.

Import af favoritter

Hvis du installerer Firefox på den samme computer, hvor du tidligere har brugt Internet Explorer, Firefox tilbyder automatisk at importere dine favoritter i Internet Explorer. Men hvis du også er ved at ændre computere, bliver du nødt til at kopiere dine favoritter fra den gamle computer manuelt. Hvis du vil kopiere dine favoritter fra en Windows 7 computer, skal du åbne menuen Start og klikke på dit Windows-brugernavn i øverste højre hjørne af menuen. Kopier mappen "Foretrukne" til en flytbar lagerenhed og bringe dem til den nye computer.

Udvidelser

Internet Explorer kan du oprette en ikon på skrivebordet til en hjemmeside ved at højreklikke og vælge "Opret genvej." Hvis du bruger denne funktion, kan du være skuffet over at finde, at Firefox ikke har det. Men du kan tilføje denne funktionalitet til Firefox ved at installere "deskCut" udvidelse. En af fordelene ved Firefox er, at dets kildekode er tilgængelig for udviklere at undersøge og forbedre. Mozilla tilføjelser hjemmeside har hundredvis af udvidelser, som du kan downloade for at tilføje funktioner til Firefox.

Sikkerhedsindstillinger

Hvis du har foretaget ændringer i standardindstillingerne for sikkerhed i Internet Explorer, kan du nødt til at gøre det samme i Firefox, før du begynder at bruge det regelmæssigt. Klik på "Firefox" knappen i øverste venstre hjørne af Firefox-vinduet og vælge "Indstillinger" (eller klik på "Funktioner" og derefter "Indstillinger"). Klik på "Privacy" og "sikkerhed" faner for at få adgang til fælles browser sikkerhedsindstillinger. For eksempel "Sig hjemmesider jeg ikke ønsker at blive sporet" afkrydsningsfelt kan du begrænse annoncørernes brug af cookies til at spore din web browsing vaner.

Standardbrowser

Når du installerer Firefox, det giver automatisk at gøre sig standard webbrowser på computeren. Hvis du afviser at gøre dette, kan Internet Explorer fortsætte med at åbne, når du klikker weblinks. For at gøre Firefox til din standardbrowser, hvis du tidligere har klikket "Nej", klik på "Firefox" knappen og vælg "Indstillinger". Klik på fanen "Avanceret", og klik derefter på "Undersøg nu" knappen under "System Defaults". Klik på "Ja" for at gøre Firefox standardbrowser.

Sikkerhedsopdateringer

Internet Explorer er en komponent i Windows. Hvis du har automatiske opdateringer slået til, vil Windows automatisk at hente sikkerhedsopdateringer til Internet Explorer, som de bliver tilgængelige. Firefox er et særskilt program og Windows opdaterer ikke automatisk. For at holde Firefox opdateret, skal du klikke på "Firefox" knappen og vælg "opdateringer". Klik på fanen "Avanceret", og klik derefter på fanen "Opdater" nedenfor. Klik på "automatisk hente og installere opdateringen" radio -knappen under "Når opdateringer til Firefox findes", og klik derefter på "OK".


relaterade artiklar