Hvad er systemsoftware til?

System-software er det udtryk bruges til at beskrive de programmer og filer, der udgør drifts- system- som Microsoft Windows, Mac OSX eller Linux - af en computer. System-software er ansvarlig for forvaltning og kontrol af computer hardware og grundlæggende system drift.

Sådan System Software Works

System-software er afgørende for mennesker at interagere med computere. System-software fungerer på det mest grundlæggende niveau af en computer, der skaber brugergrænsefladen og formidle nogen kommando givet til computeren til CPU (Central Processing Unit).

Operating System Opgaver

Et styresystem er det vigtigste stykke software, der kører på en computer for uden det andre programmer kan ikke køre. Operativsystem opgaver omfatter anerkende input fra tastaturet, afsendelse af output til skærmen, og styring af eksterne enheder som f.eks harddiske og printere.

Typer af systemsoftware

System-software indeholder fil styringsværktøjer, samlefabrikker, oversættere og debuggere sammen med chauffører - små programmer som fortæller operativsystemet og andre programmer, hvordan man interagerer med hardware - og andre konfigurationsfiler.

Relaterede artikler