Hvad er forskellen mellem Microsoft Windows 98 & Microsoft Windows XP?

Windows 98 og Windows XP er begge operativsystemer fra Microsoft. De har noget lignende grænseflader, men lighederne temmelig meget ende der. Windows 98 blev udgivet i 1998, og Windows XP blev udgivet i 2001.

Windows 98 og MS-DOS

Windows 98 var et af flere operativsystemer fra Microsoft, der blev bygget oven på MS-DOS, den 16-bit operativsystem, at branchen havde brugt som standard operativsystem for virksomheder siden 1980'erne. Windows 3.1, 95, 98, 98SE og Me var alle baseret på MS-DOS. MS-DOS blev til sidst sat på græs efter Windows Me blev udgivet.

Windows NT og Windows XP

Windows NT var en komplet omskrivning af Windows, der syntes ligner Windows, men var en 32-bit operativsystem i centrum. Windows XP var baseret på Windows NT - ja det transporterende betegnelse er Windows NT 5.1. Microsoft har baseret sine operativsystemer siden Windows 2000 på Windows NT: i virkeligheden er Windows 2000 udpeget NT 5.0, Windows Vista er NT 6.0 og Windows 7 er NT 6.1.

Mere stabilitet og ydeevne

Windows NT er et bedre produkt end MS-DOS-baserede Windows-versioner. Bortset fra det faktum, at NT er 32-bit og MS-DOS er 16-bit, som alene er næsten tilstrækkelig begrundelse for at flytte til NT, Windows NT har bedre netværksmuligheder, tilladelse strukturer og andre vigtige teknologier, som MS-DOS bare ikke ' t håndtag.


relaterade artiklar