Hvad er fordelene ved en betinget erklæring?

Hvad er fordelene ved en betinget erklæring?


I programmeringen, er der flere typer af udsagn til rådighed til at lave et program kører korrekt. En erklæring definerer forskellige variabler og værdier for hver variabel. En tildelingssætning tildeler en værdi til en variabel eller en genstand. En løkke kører et segment af kode for en bestemt periode. Og en betinget erklæring definerer, hvornår et segment af kode er at køre.

Hvad er et betinget erklæring?

En betinget sætning i et programmeringssprog er en erklæring, der tjekker, om en bestemt betingelse er opfyldt. Hvis den har, er det stykke kode efter meddelelsen køre. Hvis ikke, koden efter sætningen ikke køre. En betinget erklæring tjekker, om noget er sandt eller falsk, eller med en mere specifik test, en variabel er en særlig værdi.

Typer af betingede sætninger

Et programmeringssprog har forskellige måder at skrive en betinget erklæring. Den mest almindelige udsagn er "hvis" erklæring. Den grundlæggende logik en if-sætning er, hvis A er sandt, så B. A er en erklæring, som en sand / falsk erklæring, og B er et stykke kode, der kører som et resultat. Syntaksen for at skrive en if-sætning adskiller blandt programmeringssprog. I C ++, vil følgende stykke kode definerer en if-sætning:

hvis (x == sand)

{

--run dette segment af kode;

}

Svarende til en betinget, hvis erklæring, der er betingede løkker. En "gør-mens" løkke bruges til at køre et segment af kode, indtil en bestemt betingelse er opfyldt eller så længe en bestemt betingelse er opfyldt.

Fordele ved betingede sætninger

En betinget erklæring har mange fordele. Det kan organisere et program i logiske segmenter af kode, der kører kun, hvis visse betingelser er opfyldt. Det gør også en program mere robust ved kun at tillade en del af koden til at køre, hvis en betingelse er opfyldt. Ofte i kode, der er en erklæring, der bør køre kun på visse betingelser; en if-sætning tillader det at ske.

Problemer holde øje med

Programmeringssprog har forskellige regler for syntaks for betingede sætninger. I C ++, når du bruger en if-sætning, skal du huske, at en sammenligning bruger dobbelt lighedstegn, eller "==," i stedet for en enkelt lighedstegnet. Denne dobbelte lighedstegn betyder en sammenligning frem for en overdragelse af en værdi.


relaterade artiklar