Hvad er en proxy service?

En proxy service er et program, der kører på en server og giver administratorer mulighed for at samle internetforbindelser. En proxyserver er en metode, som netværksadministratorer at filtrere hjemmesider og overvåge internetaktiviteter.

Funktion

En proxy service puljer internetforbindelser på et netværk. Bruger computere oprette forbindelse til proxy-server, og tjenesten bestemmer, hvad hjemmesider og få adgang brugeren har til tilslutning. Administratoren kan blokere og tillade bestemte websteder.

Fordele

En proxy service kan gøre internetforbindelser hurtigere på netværket. Proxyservere cache de adgang hjemmesider. Det betyder, at brugeren henter side allerede er tilgængelige på serveren i stedet for at forespørge på internettet igen.

Egenskaber

En proxy service har et par funktioner, der gør det fordelagtigt. Administratorer kan beskytte netværket mod virus ved at fjerne adgangen til websteder, som funktionen porno, hacking eller ulovlige downloads. Administratoren kan også se logs til at vurdere eventuelle eksterne internettrusler til det interne netværk.

Typer

En proxy service tilbyder flere muligheder for internetforbindelser. Administratorer kan samle FTP, HTTP og HTTPS-forbindelser til internettet.

Overvejelser

Hvis flere brugere at oprette forbindelse til proxy service, serveren skal være en enkeltstående maskine. Hvis proxyserveren vært for andre programmer, kan det bremse ansøgningerne og internetforbindelser for brugeren.


relaterade artiklar