Hvad Er Analytics API?

Hvis du nogensinde har brugt en analytics tjeneste til at spore besøg på webstedet, salg, kundekontakt eller andre oplysninger, men fandt selv ønsker oplysningerne blev præsenteret på en anden måde, end det var, så er du allerede forstå, hvorfor en Analytics API kan være nyttig. API er et Application Programming Interface, der muliggør eller tredjeparts udviklere at tage analytics oplysninger fra en tjeneste og præsentere det på nye måder til gavn for kunderne.

Typer af Analytics

På grund af sin overvægt, kun mange mennesker tænker på Google, når de hører om analytics. Google Analytics giver dig mulighed for at spore besøg på dit websted og giver dig oplysninger om, hvem besøgte, hvor de var fra, hvilken type browser blev brugt og en masse andre oplysninger. Andre selskaber, ligesom Clicky, tilbyder lignende analytics. Oracle tilbyder Analytics til sine kunder til at analysere brugeradgang. Klient-relationship management og salgssystemer kan også tilbyde analytics som en del af deres tjenester, som dem eSalesTrack.

Hvordan API Works

Der er tre grundlæggende mekanismer bag Analytics. Først er den software, der samler oplysningerne. Andet er den database, der huser oplysninger. Tredje er det program, der trækker data arrangerer det til analyse og præsenterer det til klienten. API giver kunder eller tredjepartsudviklere adgang til data, så de er i stand til at tilpasse programmer og dermed tilpasse, hvilke oplysninger der anvendes, og hvordan det præsenteres. Google Analytics API, for eksempel, lader alle oprette sine egne Java eller JavaScript-programmer eller mobile apps.

Fordele ved API

Enhver virksomhed, der tilbyder analytiske tjenester kan tilbyde API til kunder og tredjepartsudviklere. Det gavner analytics selskab, fordi de flere måder er der adgang til en tjeneste, jo mere sandsynligt folk til at bruge denne tjeneste. En anden fordel er, at det tilskynder udviklere til at arbejde med dem ved hjælp af deres data, snarere skabe et konkurrerende tjeneste ved at indsamle egne data. Kunderne fordel, fordi de kan få adgang til oplysninger på nye måder og få de oplysninger, de ønsker på en måde, der er tilpasset til dem. Udviklere er en tredje modtageren API-systemer, fordi de har mulighed for at tilpasse information til at skabe nye markeder for sig selv, såsom udvikling af mobil-baserede applikationer til specifikke markeder.

Brug af Analytics API

Hvordan du får adgang til analytics API afhænger af virksomhed, der tilbyder det. Google Analytics, for eksempel, er frit deles. Enhver med basale Web programmering færdigheder kan få adgang til API og opbygge et program omkring det. Google opfordrer også udviklere til at deltage i fora for at diskutere ideer. Før du arbejder med nogen API, bør du have nogle grundlæggende kendskab til programmering. Du skal derefter læse noterne og retningslinjer for API til at se, hvad der er acceptabel brug af API og hvad der ikke. Google, for eksempel, kræver udviklere registrere en ansøgning, før den kan bruges, ligesom brugerne skal registrere med Google, før du bruger Google Analytics.


relaterade artiklar