Hardware & Netværk Information

Hardware & Netværk Information


Hvis du er på udkig efter information om at skabe et hjemmenetværk, kan det få en smule skræmmende. Du er nødt til at vælge mellem trådløse og kablede, flere typer af kablet og trådløs hardware og flere valg i netværkstopologi. Undervejs kan du få forældede eller forkerte oplysninger. I praksis kan skabe et hjemmenetværk være ganske enkel. Moderne operativsystemer har langt strømlinet proces, men du stadig nødt til at vælge den rigtige hardware og netværk type.

Kablede netværk

Dette er den enkleste form. Hvis du ikke planlægger at bruge mobile enheder med dette netværk, såsom en bærbar eller Wi-Fi-aktiverede iPod, du springe et par skridt og har færre elementer at administrere. I hjertet af det, du har brug for en Ethernet-adapter, en router og Ethernet-kabler. Dit Ethernet-adapter er sikkert integreret i computerens bundkort (tjek manualen for at kontrollere).

Hvis ikke, kan du købe og installere en billig kort fra firmaer som Intel, D-Link og Netgear. Denne adapter er også kendt som en NIC (Network Interface Card). Kig efter kort, der er normeret til mindst 100 Mbps (megabit per sekund).

Trådløse netværk

Denne type frigør dig fra ledninger, hvilket reducerer rod og kan give din computer til at oprette forbindelse til et modem, der er på den anden side af en væg eller gulv. Bagsiden er, at du har brug for at beskytte dette netværk med en adgangskode. WPA (Wi-Fi Protected Access) krypterer dit netværk, så de data, overførsel gennem den kan opfanges og læses af nogen i nærheden, som også har en trådløs adapter i deres computer.

Trådløst netværk Hastigheder

Trådløse netværk hastigheder kan også variere fra øjeblik til øjeblik, afhængigt af interferens fra enheder såsom trådløse telefoner eller mikrobølgeovne. En "802.11g" netværk vil give dig en teoretisk hastighed på 54 Mbps, hvilket er helt nok til de fleste high-speed internetforbindelser. 802.11n kan gå op til 160 Mbps. Både kablede og trådløse netværk opretter forbindelse til en router, som har forbindelse til modemmet.

Trådløst netværk Hardware

Som med kablede netkort, kan dit bundkort også har en integreret trådløs NIC. Hvis ikke, kan trådløse netkort købes separat. I stedet for at tilslutte et Ethernet-kabel ind i det, det har en antenne, der opfanger en Wi-Fi-signal. Du kan også købe et eksternt trådløs adapter som tilsluttes via et USB-kabel. Denne type kan være mere til din smag, da dens USB kabel kan du flytte adapteren rundt for at få en bedre modtagelse.

Tilslutning af en bærbar

Moderne bærbare computere normalt har indbygget Wi-Fi. Hvis din ikke (eller dets hastighed er for lav til din smag), kan du købe en Wi-Fi-kort, som er indsat i et slot på siden af ​​den bærbare computer. Du kan også købe eksterne adaptere, der er i form af en USB "tommelfinger drev" og stikket i en USB-port, eller du kan købe en ekstern adapter, der forbinder med et USB-kabel. Både dette og sort tommelfinger drev kan bruges med stationære computere.


relaterade artiklar