Forskellen mellem Byte-Oriented I / O & Character I / O

Input og output til programmer kan komme i en række forskellige formater, afhængigt af kravene til anvendelse. Programmører kan bruge et lavt niveau repræsentation af data i byte, der repræsenterer data som ettaller og nuller. Hvis der beskæftiger sig med tekst, kan programmører bruger tegn-kodet input. Eftersom al data består af bits og dermed bytes, der beskæftiger sig med bytes i stedet tegn kan give programmører adgang til en mere "ren" eller transparent form for data at arbejde med.

Bytes

Bytes udgør en grundlæggende form for oplysninger om computeren. Består af otte bits, er en byte ofte anvendes til at repræsentere en særlig form for data. Bytes selv er ofte brugt som et underliggende "neutral" form for information, der er meget lig den information repræsenteret af computer maskine sprog. Som sådan bytes tjener en række formål, afhængigt af konteksten og den måde, hvorpå de er oversat.

Tegn

Tegn i programmeringssprog er bogstaver, tal og sætter punktum mærker såsom mellemrum og tegnsætning. Mens de er en skalar datatype, hvilket betyder at de ikke kan reduceres til en mere grundlæggende datatype, der tegn består af en bitvis repræsentation. Hver karakter i en kodning ordning består af bits, som regel en byte. Tegn input og output (I / O) normalt indebærer en vis oversættelse mellem brugeren og den underliggende maskinsprog af computeren.

Character Encoding

Forskellige menneskelige sprog kræver forskellige byte repræsentationer for at vise tegn. En simpel kodning ordning, ASCII, kort en simpel repræsentation af tegn på en otte-bit værdi. Dette skaber et maksimum på 255 tegn i ASCII-kodning ordningen. ASCII fungerer pålideligt til det engelske sprog, men andre sprog, der kræver specielle bogstaver eller tegn kræver forskellige kodning ordninger, som kræver store byte værdier eller optegnes ny karakteristik af byte-tegn relationer.

Byte I / O og Character I / O

Med hensyn til tegnsæt, de to varianter af I / O repræsenterer forskellige formater for forskellige anvendelser. Byte-orienterede I / O er mere brug neutralt, hvilket betyder, at byte kan i overensstemmelse med mange forskellige anvendelser. Mange program designere bruger byte I / O-streams til at håndtere de ukodede repræsentationer af medier såsom tekstfiler til formål, såsom kryptering eller oversættelse. Tegn I / O repræsenterer bytes, der allerede gennemgået kodning, og kan som sådan ikke er i overensstemmelse med specifikke applikationer. En karakter strøm ved hjælp af ASCII-kodning kan ikke læse bytes af en fil på samme måde som et tegn strøm på udkig efter UTF-32-kodet tekst.


relaterade artiklar