Fordele & Ulemper ved en trackball

Fordele & Ulemper ved en trackball


En trackball er en type mus, der udfører de samme opgaver som en almindelig mus, men fungerer forskelligt. Trackballs har roterende bolde på deres toppe eller sider, som du ruller, når du vil gå et sted eller gøre noget. Afhængigt af den model, du vælger, kan du styre det med tommelfingeren, fingre eller endda i din hule hånd. Før overgangen til en trackball, er det værd at overveje fordele og ulemper.

Ergonomiske fordele

Ved hjælp af en almindelig mus kan forårsage fysisk belastning. Du er nødt til at flytte musen for at gøre det arbejde, ved hjælp af din hånd og arm til at gøre gentagne og til tider unaturlige bevægelser. En trackball mus har ergonomiske fordele, fordi du flytter bolden og ikke selve musen. The Occupational Health & Safety Administration anbefalinger om sikker og komfortabel brug af computeren tilstand, trackballs kan være "mindre trættende" for nogle opgaver. De kan også bedre passer folk med forhold, der påvirker mobiliteten såsom arthritis og karpaltunnelsyndrom.

Præcision og kontrol

En regelmæssig mus virker kun i en begrænset plads. Hvis du løber tør for plads, er du nødt til at stoppe, hvad du laver, flytte den og starte forfra. Dette er ikke et problem med en trackball som bolden kører uafhængigt inden musen kabinettet, så præcise og flydende bevægelser og kontrol. Du behøver ikke at stole på håndbevægelser gennemførelse af foranstaltninger, og du behøver ikke at beskæftige sig med tilfældige mus ryk eller ryk at rod op, hvad youâ € ™ re gør. At være i stand til at kontrollere bolden med fingrene eller tommelfingeren giver dig finere manipulation kontrol. Denne ekstra præcision gør trackball populære i visse applikationer, såsom computer-aided design og gaming.

Space og Positionering

En trackball kan være større end en almindelig mus, men det har en mindre fodaftryk. En mus behov for klare og flad plads til at arbejde effektivt. Alle en trackball mus behov er plads til at stå. Det behøver ikke at være på en flad overflade, hvilket gør det til et nyttigt løsning, hvis du ønsker at bruge en mus med din bærbare computer, men er ikke tæt på et bord. Du kan sætte trackballs på sofaer, senge, ben og endda holde dem op som en fjernbetjening - de vil stadig arbejde, så længe du kan rulle bolden.

Kontrol Begrænsninger

Hvis du normalt bruge en almindelig mus, kan det tage lang tid at få det bedste ud af en trackball. Du kan også opleve, at en trackball ikke udføre så godt på nogle enkle aktiviteter. For eksempel kan du finde det sværere at klippe og indsætte, og klik og træk. Hvis du bruger en mus med en central trackball, kan du finde finger kombination klik er mindre let end på en almindelig mus, fordi du måske nødt til at holde en finger på bolden.

Fysiske begrænsninger

Den større størrelse med en trackball mus kan give nogle problemer, hvis du har små hænder. Du kan opleve, at du ikke kan bruge musen uden at strække hånden eller fingre, hvilket gør det sværere at styre effektivt. Selvom trackballs har ergonomiske fordele, kan de også forårsage nogle fysiske problemer, især hvis du bruger dem i lange perioder. Dette kan være et særligt problem med tommelfinger trackballs, som kræver, at du bruger din tommelfinger gentagne gange.

Omkostninger og tilgængelighed

Du har mindre valg, når du køber en trackball i forhold til de muligheder, der findes, når de køber en almindelig mus. Et begrænset antal fabrikanter fremstiller disse enheder, og deres omkostninger er typisk højere. For eksempel kan du hente en grundlæggende mus for blot et par dollars. På tidspunktet for offentliggørelse, den billigste trackball mus fra Kensington, en af ​​de største producenter på dette område, retails fra $ 29,99 med sin dyreste model koster $ 129,99.


relaterade artiklar