Definer Torrent

Udtrykket "torrent" har flere betydninger i netværksteknologi. Alle disse stammer fra BitTorrent-protokollen. Dette er en fildeling system, skabt i 2001 af Bram Cohen. Protokollen er ejet af selskabet kaldet BitTorrent men er gratis at bruge for offentligheden.

BitTorrent

Den BitTorrent-protokollen adskiller sig fra andre fildeling systemer, idet det opdeler op en kildefil og gør andre til at kopiere den blok for blok. Dette betyder, at flere blokke kan downloades samtidigt og fra forskellige kilder. Den BitTorrent Begrebet blokke mindsker afhængigheden af ​​én kilde til en hel fil og øger download hastighed. I almindelig sprogbrug er BitTorrent-systemet ofte omtales som "torrent".

Torrent

Den sande definition af begrebet "Torrent" er, at det er en fil hentes via BitTorrent systemet. Der kan være flere kopier af samme fil til rådighed. Disse er "frø" af torrent. Når en blok er blevet hentet, den nye ejer gør, at blokken til rådighed for andre at kopiere, mens resten af ​​de downloads fil på computeren. Denne person kaldes en "peer" til torrent.

Torrent-klient

Den torrent klient er den software bosiddende på brugerens computer. Det gør alt arbejdet i systemet uploade og downloade filer, registrering med trackere og vise fremskridt for brugeren. Den torrent klient er undertiden også kaldet en "torrent downloader" eller blot en "torrent". Klienten er hjertet af BitTorrent-protokollen. Der er ingen central server. Systemet gør det muligt for enkeltpersoner at kontakte hinanden uden abonnement eller tilladelse fra en kontrollerende myndighed. Dette kaldes en "Peer-to-Peer" arkitektur. Selvom BitTorrent var den oprindelige torrent-klient, der nu er mange forskellige kunder til rådighed.

Torrent fil

Den mekanisme, der distribuerer oplysninger om tilgængelige torrents kaldes en torrent-fil. Dette er også ofte omtales som en "torrent". Den torrent fil indeholder navn og størrelse torrent og antallet af blokke den er opdelt. Der er altid også en indgang giver webadressen på en tracker. Trackeren er et sted, hvor ejerne af filen bogføre deres besiddelse af den sammen med deres placering. Enhver, der ønsker at hente torrent åbner torrent-fil i deres torrent klient. De kunde kontakter trackeren at få en liste af frø og kammerater til filen. Derefter kontakter disse computere direkte.


relaterade artiklar